Dyrebar glede på Voll Gård

Maren Stavland har bodd i Voll Studentby i over to år. Når hun har ledig tid eller trenger et avbrekk, tar hun turen til Voll Gård. Hver dag går hundrevis av studenter fra Voll Studentby forbi dyrene på Voll Gård.

En av disse var Maren Stavland. Så en dag bestemte hun seg for å gå inn i stedet. – Jeg fant ut at – vet du hva, nå må jeg jobbe med dyr. Så da gikk jeg inn og spurte om de trengte noe hjelp, sier hun.

Voll Gård er en besøksgård og 4H-gård med blant annet griser, geiter, hester og kyr – de vanligste husdyrene i Norge. Maren er selv oppvokst på gård, og elsker å jobbe med dyr. Nå har hun vært innom dyrene på Voll Gård nesten hver dag i halvannet år.

– Hvis jeg har en halvtime fri, eller kanskje bare trenger en liten pause fra lesingen, kommer jeg hit, sier hun. Når det er stress på skolen og stress på hennes andre jobb, kan det være vanskelig å få koblet ordentlig av. Derfor er hun så glad i å være på gården. – Det er utrolig fint å kunne komme hit, låne meg en geit og bare gå meg en tur… En geit? – Ja, en geit. To av geitene våre kan gå på tur i bånd, ler hun.

På søndager er det åpen gård, og da står Maren ute ved dyrene, snakker med folk og svarer på spørsmål om hvor stor grisen Emma er.

– Den er 250-300 kg, sier hun. Det er et spørsmål hun får ofte. Andre ganger hjelper hun til i kafeen eller med fjøsstellet. Hun har også hjulpet til på hestestellkurs og andre aktiviteter for barn.

Asbjørn Barlaup, daglig leder på Voll Gård, synes det er en stor fordel å få hjelp fra studentene fra Voll Studentby. – Det er veldig fint å ha folk som bor så nære gården. Det gjør hverdagen veldig fleksibel for både oss og studentene. Også er det veldig hyggelig da, sier han. Det finnes mange forskjellige muligheter på Voll Gård, både på selve gården og via frivillighetssentralen.

Maren anbefaler alle som er glad i å være ute og jobbe med dyr å gjøre som henne – å gå inn i stedet for å gå forbi. Les mer om Voll Gård på www.vollgard.no

Tilbake til Aktuelt