Frostgården i trygge hender

Sunny Deol (25) og Lillian Sæter (23) er de nye husvertene i Frostgården. De tar jobben på strak arm, til og med når de må redde plantene fra toget av festglade mennesker på vei til Solsiden.

Lillian ble nyutdannet sykepleier i vår, og jobber på en avlastningsbolig for barn og unge. Sunny jobber som dataingeniør.

– Det som fristet mest med denne stillingen var nok å kunne bo midt på Solsiden. I tillegg er det gøy med nye utfordringer, sier Lillian. Her bor de midt oppi byens impulser, og har kort vei til alt.

Husvertene er bindeleddet mellom Frost Eiendom og leietakerne etter arbeidstid. De tar i mot nye leietakere, gjør vedlikeholdsarbeid, går brannrunder og passer på at det er ro og orden i bygget. Hvis det er noe leietakerne lurer på eller trenger hjelp til etter arbeidstid, kan de ringe eller sende en melding til husvertene.

– Vi fikk vel stillingen fordi du er så god til å prate, ler Lillian og ser på Sunny.

Både Sunny og Lillan har god erfaring med å jobbe med mennesker. Lillian jobber innen helse og omsorg, og Sunny har jobbet i ordensvaktbransjen og som vekter i mange år. Han er vant med å holde orden.

– Jeg har jo jobbet en del med mennesker, også vanskelige mennesker. Så når det kommer til å holde ro og orden, var jeg kanskje midt i blinken, sier han. – Innimellom er det jo litt rare ting vi må gjøre. Det var utrolig mye folk forbi her i fadderuka, og da forsvant det planter og litt av hvert. Så det kan være litt action, ler Lillian.

– Jeg liker dessuten veldig godt å holde orden og ha det ryddig og fint, så stillingen passer meg godt, sier Lillian.

– Også er jo du veldig flink til praktiske ting, sier hun til Sunny.

– Ja, det er sant. Det ligger veldig lett i hendene mine, enten det handler om å plante blomster eller snekre hus eller fikse rør. Og det kommer veldig godt med. Det er veldig mange som har flyttet ut for første gang, og trenger litt hjelp med å skru opp ting eller fikse ting. Vi er ikke så vanskelig å be, sier Sunny.

– Vi har jo fått en del hjelp vi og, en gang i tida, legger han til.

Tilbake til Aktuelt