Et enklere liv

Grethe Jakobsen har tidligere vært huseier, men flyttet inn i leilighet på Tempe for syv år siden. Da ble bilen også overflødig. Friheten med leilighet passer Grethe perfekt.

”Karlsson på taket”. Det er hva Grethe Jakobsen kaller seg selv, der hun bor i 14. etasje, øverst i blokka på Tempe. Med egen balkong har hun full oversikt over byen. – Da jeg så balkongen og denne utsikten, så var jeg ikke i tvil om at dette var leiligheten for meg. Her har jeg sol fra tidlig morgen til klokken 7 om kvelden, sier hun.

– Jeg går jo egentlig rundt og skal være pensjonist da, sier Grethe. De siste seks dagene har hun imidlertid jobbet 5 nattevakter på rad som ansvarsvakt på Tempe helse- og velferdssenter. Hun har gått ut i pensjon for å få friheten til å bestemme selv når hun vil jobbe. – Det er pensjonisttilværelsen sin, det. Jeg har det ikke kjedelig, i hvert fall, ler hun.

Frihet er noe Grethe setter høyt. Og det er nettopp derfor hun trives så godt i leilighet. – Da jeg var huseier, måtte jeg holde på med ting hele tiden. Her er det utrolig uproblematisk, sier hun.

For to år siden kom det en voldsom storm i nyttårs- helgen, forteller hun. Det var et utrolig vindpress, og da stormen traff Grethes glassveranda i 14. etasje, gikk den i tusen knas. Da var Grethe glad for at hun ikke var huseier, og kunne ringe Frost for å få hjelp. I de syv årene hun har bodd i denne leiligheten, har hun kunnet slippe å tenke på alt fra vedlikehold av rør til å beise balkongen.

– Jeg har jo vært huseier, så jeg vet hva det innebærer å eie. Dette er rett og slett et enklere liv, sier hun.

For tre år siden ga Grethe bort bilen sin til sønnen, som studerer til å bli trafikklærer.

– Her går det jo buss hele tiden. Vi ser ikke på bussruten, vi bare springer ut, smiler hun. Uten bil slipper hun å tenke på å skrape is, gjøre vedlikehold og parkere i byen.

– Bilen har jeg aldri savnet, sier hun. Både nærbutikken, frisør og restaurant er rett nede i gata.

– Å bo her er perfekt for meg og min livssituasjon, sier hun. Hun har anbefalt det til mange andre, og det har gitt resultater.

– Nå har til og med datteren min flyttet inn i tiende etasje. Og ingen av oss ser for oss å flytte, sier Grethe fornøyd.

Tilbake til Aktuelt